A jövő és a mate

Lógok még pár embernek ilyen olyan cikkekkel, nem kell aggódni, minden be lesz pótolva 🙂 (bocsi Bea, rajta vagyok az ügyön)

A közeljövőre nézve pedig mate napok jönnek. Egy kedves ismerősöm meglepett egy tökkel és egy bombillával, én meg rövid utánaolvasás után nem tudtam eldönteni hogy milyen mate a jó nekem, úgyhogy megleptem magam egy áttekintő készlettel a CarpeDiem (teautja.hu) teaházból. Itt sorakoznak a dobozban, szépen egymás mellett. 6 féle mate várja hogy kipóráljam és megtaláljam a nekem tetszőket.

Kalandra fel!

2 thoughts on “A jövő és a mate”

  1. Én a Bonavini-től (www.bonavini.hu) rendeltem Mate tököt és teákat, kezdésnek két félét (mate citrom és mate IQ). A citromos íze nekem jobban bejött, gyakrabban is szoktam inni. Ez nem annyira durván élénkítő, de kicsit kitisztítja az ember fejét és kellemesen iszogatható. Az IQ változat elég sok egyéb összetevőt tartalmaz (mate, ginkgo, redbush, guarana, guave- és narancshéjdarabok, narancs és kék mályva virága, aroma) és úgy érzékeltem, hogy valóban nagyon élénkítő hatású. De nem úgy élénkít, mint a kávé, hogy kiugrik tőle az ember szíve, hanem az agyat frissíti. Akkor szoktam inni, ha álmosan, fáradtan kell dolgoznom, pár órára remekül elmulasztja a fáradtságot és felélénkít.
    A mate tököt első használat előtt javasolt rendesen előkészíteni, kiforrázni, kikapargatni a belsejét. Ellenkező esetben nem lesz túl kellemes a benne készült mate íze és ez elveheti a kedvet. Nem egyszerű folyamat, nem tudtam én sem megcsinálni rendesen elsőre, úgyhogy eleinte elég keserű volt az ital, de aztán mindig kapargattam, tisztogattam és azóta már teljesen jól szuperál.
    Mostanság tervezem, hogy beszerzek egy készletet itthonra is, mert a jelenlegit a munkahelyemen tartom, ott szoktam inni kávé helyett, vagy mellett.

  2. Köszönöm a linket, megnézem őket.
    A tököt felavattam amennyire a netes leírásokból rájöttem hogy mit értenek ez alatt. Keserűséget nem érzek, úgyhogy lehet véletlenül még sikerült is 🙂
    Igen, a dupla készlet nem hülyeség. Nekem is jön egy a munkahekyemre. Csak a mate fogyasztása nagy. Fél töknyi mate az hamar apasztja a készletet 🙂

Leave a Reply