A Teahaz

Teahazbol sokfelet talalni. Ez egy olyan fogalom ami nepenkent, sot emberenkent eltero jelentessel bir. Kesobb meg fogok irni egy belekostoloz a kulonbozo mondjuk ugy tipusokrol, a japan, a kinai, az arab es egyeb teahazakrol. Meg hát ma már ezek a fogalmak elmosódtak.

Az elmult par evben sokat gondolkoztam hogy mi nekem a teahaz, illetve a tapasztalataimbol melyik volt teahaz. Talan tisztabb es mindenkinek szemelyesebb ha eloszor a hazai teahazakbol adok egy valogatast. Itthon harom hely van ami nekem teahaz (es remelem van amit meg nem ismerek). Ezek a Hanami es az 1000tea Budapesten es a CarpeDiem Debrecenben. Ezek kozul is nekem most a Hanami a legkedvesebb, mert varoson belul hozzajuk szeretek a leginkabb beterni.

Milyen a jo teahaz?

Nem tudom 🙂
De tényleg nem. Annyi minden meghatározó.
Inkabb azt írom le mi a Teahaz nekem.
A teahaz nekem egy sziget. Ahová betérve megáll az idő, ahol béke van, ahol lehet beszélgetni a bárkivel. Egy random vendéggel ugyanúgy mint a tulajokkal, alkalmazottakkal. Ahol ha visszajársz, ismernek. Ahol barátságok alakulnak. Ahol élnek az emberek. Ahol maga a hely él. Fejlődik, tapasztal, ismer. Kapcsolatban lehet vele lenni. Nem személytelen. Családias. Ahová ha bemegyek tud az eladó javasolni, ért hozzá. Ahová ha bemegyek többször, tudják hogy mit szeretek és emlékeznek rá.

Nekem ez itthon most a Hanami. Ahol a tulajok az eladók és együtt élnek a bolttal. Ahol szenvedélyből és szeretetből dolgoznak és felfedeznek. Így születnek az igazi teaházak. Szenvedélyből és szeretetből.

Remélem még több ilyen hellyel fogok találkozni.

Szeretném megköszönni Évának, akié volt A Teaház (Tea Útja) Budapesten, a sok élményért, kalandért, azért a kis szigetért ami egy másik világba, egy másik időszámításba vitt. Meg persze neked aki elvittél oda. Életem legjobb teaháza volt. (aminek egy ikertestvérével Szentpéterváron sikerült találkoznom, de erről máskor, máshol)

Köszönöm.

Leave a Reply