“A lényeg, h nem szabad kézzel összetaperolni (fogantyúját nyilván megfogod, de annyi), dörzsölés, ilyesmi kárt tehet benne. A vegyi tisztítás meg abszolút kizárva. Ahogy kell: marék rizst fözz benne; a forrásban lévö viz oda-odakopogtatja a rizsszemeket a tetsubin oldalához, és imigyen lazul a rozsda. Ha megfött a rizs, újabb marékkal folytasd – a víz mehet bele eleve melegebben. Akár napokig is tarthat a rocedúra… Persze, megszakítható. Ami a külsejét illeti: nem szokták macerálni; sokszor mintás, még véletlen sem károsítanák. Az egyetlen, amit néha letakarítanak, az az aljáról a korom – ehhez a teautja.hu-n pl. lelhetsz kis sepröfélét. (Ha nem mobilról pötyögnék, be is linkelném, de így nem tudom.) Azt, h mit lehet kezdeni a külsö oldali rozsdával, Korni se tudta. Annyi még, h sose pakold el a tetsubint dobozba (már ha ott tartod) addig, míg biztosan nem csontszáraz. Képes egy hét alatt rozsdállani.”
Köszönet az információért!