Tetere teaház – Barcelona

Ha Barcelonában jártok van egy hely ahová el kell néznetek, ez pedig a Tetere teaház és teabolt. Külvárosi (ez túlzás azért, nem központi) bolt, úgyhogy egy nagyobb sétával érhető el. Persze metróval ezen lehet egy kicsit gyorsítani (Lesseps-től 5-10 perc séta). Illetve érdemes figyelembe venni, hogy 17.00 – 22.00-ig vannak nyitva. Ezt akkor tudtam meg amikor elősször sétáltam a bolthoz 3 körül. 🙂 Viszont a Park Güel egész közel van, úgyhogy akár egy túristás nap végére is szépen beilleszthető. Én is ott kötöttem ki a nyitásig hátralevő időben. Majd 16.55-re vissza is értem és a tulaj is befutott egy 10 perccel később 🙂 Úgyhogy együtt nyitottunk és közben egy jót beszélgettünk ( itt meg is osztanám a titkot ahogy rájuk találtam: google puerh, sheng és shu kulcsszavakra. Ahol ezt használják ott van remény 🙂 )

 

A tulaj mint kiderült nem egyedüli, a feleségével együtt viszik a helyet. A srác egy örökvidám, lófarkas, mosolygós spanyol és a felesége pedig kínai (ami meglehetős előny ha az ember kínával üzletel). A harmadik “tulaj” a hihetetlenül aranyos óriáscsecsemőjük, aki mindig ott volt bármikor is mentem 🙂 Főleg a sráccal beszélgettünk. Jól beszél angolul. Szívét lelkét a helybe teszi. Talán ettől éreztem magam egyből otthonosan, mintha Petiékhez néztem volna be.
DSC02873

A teaház és a bolt külön bejáratokkal rendelkezik, így kellenek ketten hogy mindkettő nyitva legyen.

Ennek köszönhető, hogy amikor először mentem, meg kellett várnunk a feleségét, hogy ne kelljen zárni nyitni mindent állandóan. A várakozáshoz leültem a teaházban, és ehhez pedik egy finom oolongot kaptam társaságnak.
DSC01651

A teaházban érdekes berendezéseket lehet találni. Kicsi és nagyon hangulatos hely, amiben a rendelkezésre álló cső alaprajzot nagyon jól feldobták.

Kétszer jártam itt és mind a kétszer haza érkeztem.

DSC01647
DSC01644
DSC01646 A hátsó elbújós rész

DSC01648 Ez pedig a kedvenc tálcám innen, egy régi kínai kézimalom újrafelhasználásából

 

DSC02876 A bolt rész

DSC02870

Üvegből mindenféle

DSC02869

DSC02871

A pénztár és mögötte a kincstár

DSC02872
A kannák és a gaiwanok
Ide készülnek, a pecsét mellett rajta van az aljukon hogy Tetere.
Majdnem elcsábultam egy szép kannára. Párszor már meg is bántam hogy nem 🙂

DSC02874Egy kisebb puerh készlet. A piros toucha és lepény család lent egy érdekes széria. Minden évben az aktuális év állatának képe van a csomagoláson.

Leave a Reply